Sunview - Cùng Nhau Chia Sẻ Giá Trị Thời Đại Mới
  • Home
  • Bất Động Sản
  • Công Nghệ
  • Kinh Doanh
  • Giáo Dục
  • Giải Trí
  • Khác
    • Tin Hot
    • Âm Nhạc
    • Ẩm Thực
    • Game
    • Phim
    • Tổng Hợp
No Result
View All Result
  • Home
  • Bất Động Sản
  • Công Nghệ
  • Kinh Doanh
  • Giáo Dục
  • Giải Trí
  • Khác
    • Tin Hot
    • Âm Nhạc
    • Ẩm Thực
    • Game
    • Phim
    • Tổng Hợp
No Result
View All Result
Sunview - Cùng Nhau Chia Sẻ Giá Trị Thời Đại Mới
No Result
View All Result
Home Ẩm Thực

How to make soft and fluffy Hokkaido Milk Bread (Recipe) – Cách làm bánh mì sữa Hokkaido

admin by admin
May 23, 2020
in Ẩm Thực
22
How to make soft and fluffy Hokkaido Milk Bread (Recipe) – Cách làm bánh mì sữa Hokkaido

(English & Vietnamese) This video shows how to make super soft and fluffy HOKKAIDO BREAD? Printable recipe and troubleshootings on my blog:

* Tool: 1 loaf pan 25 x 5 x 7 cm
* Ingredients:
• 270 gr bread flour – sifted
• 30 gr cake flour – sifted
• 5 gr instant yeast
• 15 gr milk powder
• 40 gr sugar
• 4 gr salt
• 25 gr egg
• 125 – 140 gr milk – cool
• 75 gr whipping cream (30 – 40% fat) – cool

* Note:
– If you don’t have cake flour, you can substitute them with all purpose flour or bread flour (same quantity). The amount of milk, therefore, needs to be adjusted depending on the type of flour used (flour with higher protein ratio needs more milk/ liquid in general).

– To have 25 gr egg, lightly whisk one egg and measure 25 gr. The remaining egg can be used for egg wash.

– The instant yeast shouldn’t touch sugar or salt or they will die.
———–
Video có phụ đề tiếng Việt, các bạn bật nút CC để xem phụ đề. Chọn Setting/ Language/ Vietnamese để xem tiếng Việt nhé.
Công thức cụ thể và các lưu ý mời các bạn xem tại site Savoury Days:

* Lưu ý:
– Trong video mình dùng 1/2 định lượng công thức đăng tại blog
– Khuôn bánh của mình có kích thước 25 x 5 x 7 cm.

—————
Music: Clear Air – Somewhere Sunny by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (
Source:
Artist:

Nguồn: https://sunview.vn

Xem thêm bài viết khác: https://sunview.vn/am-thuc/

Xem thêm Bài Viết:

  • Cách nấu canh chua cá nheo thơm ngon đúng hương vị dân dã miền Bắc
  • Hướng dẫn cách làm kem bánh sinh nhật bằng lòng trắng trứng siêu đơn giản
  • Cách khắc phục GÙ LƯNG cùng HLV Pride Fitness – Bài tập chữa GÙ LƯNG
  • Hướng Dẩn Làm Mắm Chưng CHAY Thơm Ngon/amthucchayusa
  • Cách làm món gà rô ti ngon tại nhà – Blog nấu ăn
Previous Post

✅【𝗡𝗢𝗩𝗔𝗪𝗢𝗥𝗟𝗗 𝗛𝗢 𝗧𝗥𝗔𝗠】Bản giao hưởng giữa rừng và biển | NovaWorld.VIP

Next Post

Hướng dẫn học cách nhập thành trong cờ vua _Sunday Chess Tv ✔️

Next Post
Hướng dẫn học cách nhập thành trong cờ vua _Sunday Chess Tv ✔️

Hướng dẫn học cách nhập thành trong cờ vua _Sunday Chess Tv ✔️

Comments 22

  1. B Martell says:
    2 years ago

    It wasn't as pretty as yours, but it really turned out well. Thanks for your clear guide

    Reply
  2. Ngamy Nguyen says:
    2 years ago

    Chi oi. Mình thay bread flour bằng plain flour được k chị? Lockdown nên em tìm k có bread flour. Huhu…

    Reply
  3. Kris Lu says:
    2 years ago

    Hi! I'm thinking of giving this a go. Just a question about the temperature of the milk and heavy cream. In the blog, it mentioned the the milk should be warm. But here, it says cool. When you say cool, is it room temperature or cool from the fridge? Also, i noticed you don't use butter like the other milk bread recipes. Would there be a difference? Thanks!

    Reply
  4. Linh Phuong says:
    2 years ago

    Chị Trang ơi nếu k có loaf pan thì có thể làm bằng khuôn tròn đường kính 20 k ạ?

    Reply
  5. Mareen Ishak says:
    2 years ago

    Hello, i just made your recipe yesterday and made another one with a tangzhong method today. There's a bit of different ingredietns between the two recipes. The other one used unsalted butter instead of powdered milk and whipping cream. As for the result, i think yours taste muuch better…(pretty closed to the one i ate in Hokkaido i'd say), but the texture is not as flluffy as the one made with tangzhong method. Do you think i can combine these to recipe? Which one i should eliminate or add? Thanks.

    Reply
  6. Belle Tan says:
    2 years ago

    What did u apply on top of baked bread in the end? Is it milk or butter?

    Reply
  7. Aljazi Alsh says:
    2 years ago

    I just made this bread and it tastes amazing. It turned out exactly as urs followed every step. Thank you for the recipe. Was just wondering if I could add more sugar as I would like it to be sweeter how much could I add?

    Reply
  8. Peipei Ong says:
    2 years ago

    I just made this recipe today without milk powder! I spent 5 hours making this- including waiting time for proofing. Lol It was a successful bread, taste good just like those I can buy from outside, but the surface is not soft, with bit of wrinkles – maybe I should lower my oven’s temperature/ lesser egg wash. However overall, it doesn’t look like Hokkaido milk bread, more like a normal bread. But it’s good for a first timer like me 😌 thank you!

    Reply
  9. Ann says:
    2 years ago

    Help 🙁 mine always turns out bumpy and bubbly I don’t know what I’m doing wrong.

    Reply
  10. Ngân Nguyễn says:
    2 years ago

    Em chào chị ạ. Khuôn của em là 25x10x10 thì e nhân đôi công thức lên ạ? Em cảm ơn chị nhiều

    Reply
  11. Grumpy McGrumps says:
    2 years ago

    This is the first video I’ve seen with an in-depth explanation of the kneading process.

    Reply
  12. Orange USA says:
    2 years ago

    This is the BEST recipe ever!! Thank you!

    Reply
  13. Ravi shetty Ravi shetty says:
    2 years ago

    What is cake flour 🤔🤔

    Reply
  14. Nadia Ramzan says:
    2 years ago

    Tks for the recipe….can you let me know what is the temperature of wet ingredients?

    Reply
  15. Ariana A. says:
    2 years ago

    I made this and the buns came out so beautiful, the crumb was perfect and soft🍞 ill need to write this into my recipe book

    Reply
  16. Matt Waight says:
    2 years ago

    Thank you, for your video. I love Hokkaido Milk Bread and homemade breads. I will have to try making this.

    Reply
  17. Iris Sobers says:
    2 years ago

    Thank you for your recipe. My bread is so soft and delicious.

    Reply
  18. PinoyBaker says:
    2 years ago

    Your bread needs to proof more..its very dense.

    Reply
  19. Lawal Kolawole says:
    2 years ago

    My name is lawal bakery consultant from Nigeria i f you have any questions again about bread 08144577209 congratulations

    Reply
  20. Lawal Kolawole says:
    2 years ago

    I

    Reply
  21. cgirl111 says:
    2 years ago

    I may never make milk bread but this video lowered my blood pressure 20 points.

    Reply
  22. gloria heinze says:
    2 years ago

    I just baked this and it was so soft and yummy, I just used 1 tbsp sugar and added 40 gr of butter. thanks 👏👏

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TIn hot

Vụ án Hồ Duy Hải: Viện trưởng viện KSND tối cao nói gì? Tin tức nhà nông 24h | Tin nóng 24h

Vùng Đất Vô Hình 2019 – Phần 19: Tru Tiên Trảm Tà Song Phù Đao [MC Viết Linh]

Tuyển Tập Hoạt Hình Doraemon Tiếng Việt Tập 70 – Tình Địch Của Doraemon, Sao Băng Ước Nguyện

Chủ Tịch Cầm 500 Triệu Đi Mua Nhẫn Bị Người Yêu Cũ Coi Thường | Tập 40

(NEW SEASON) Zig & Sharko – Top Chef (S02E63) Full Episode in HD

[PHIM HAY] PHONG ĐIỂU XUẤT KÍCH – TẬP 19 THUYẾT MINH | LƯU KHẢI UY | PHIM HÀNH ĐỘNG TRUNG QUỐC 2020

  • Liên Hệ
  • Chính Sách Bảo Mật

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

No Result
View All Result
  • Home
  • Bất Động Sản
  • Công Nghệ
  • Kinh Doanh
  • Giáo Dục
  • Giải Trí
  • Khác
    • Tin Hot
    • Âm Nhạc
    • Ẩm Thực
    • Game
    • Phim
    • Tổng Hợp

© 2022 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.